voiotiatv.gr
ΒΟΙΩΤΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΠΕΡ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κοινοποίηση

Μήνυμα του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Δημήτρη Κ. Καραμάνη

για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δ. Καραμάνης:  Προστατεύουμε το Περιβάλλον, φροντίζουμε για επόμενες γενιές

Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1972 ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να ενισχύσει τις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αποτελεί μια ευκαιρία για άτομα, κοινότητες και οργανισμούς να αναδείξουν την αποφασιστικότητα τους για την προστασία του φυσικού μας κόσμου.

Κάθε χρόνο, η ημέρα αυτή επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αναδεικνύει ένα κρίσιμο περιβαλλοντικό ζήτημα, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η απώλεια βιοποικιλότητας, η μείωση της ρύπανσης, η βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή, η διαχείριση των απορριμμάτων, η ανακύκλωση και αρκετά άλλα.

Η αποκατάσταση της γης είναι βασικός πυλώνας της  Δεκαετίας του ΟΗΕ για την Αποκατάσταση Οικοσυστήματος  (2021-2030), την προστασία και την αναβίωση των οικοσυστημάτων σε όλο τον κόσμο, η οποία είναι κρίσιμη για την επίτευξη των  Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης .

Για το 2024 το θέμα είναι “Η γη μας, το μέλλον μας. Είμαστε η #GenerationRestoration”. Τονίζει τη σημασία της αποκατάστασης της γης, της καταπολέμησης της ερημοποίησης και της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας στην ξηρασία.

Η συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι ένας τρόπος να αναγνωρίσουμε τη σημασία της προστασίας του πλανήτη μας και να συμβάλλουμε ενεργά σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Related posts

Πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Λιβαδειάς, την Τετάρτη 22 Μαϊου

ellados diktio

Καθαρισμός Οικοπέδων-Δήμου Δισοστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

ellados diktio

Apple MacBook Air Vs. Microsoft Surface Laptop

admin